De populairste kunstmuseums in het buitenland

Nederland beschikt over een enorme hoeveelheid kunstmuseums. Toch kan het voorkomen dat je liever een museum in het buitenland bezoekt. Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, of omdat je een specifiek kunstwerk wilt bezichtigen. Maak je dan vooral geen zorgen, want ook in andere landen kun je prachtige museums vinden. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel de drie populairste museums in het buitenland.

Het Louvre in Parijs

We hebben allemaal weleens van het Louvre gehoord. Het is één van de populairste museums van de hele wereld, en dat is natuurlijk niet voor niets. Ten eerste bevindt het Louvre zich in een prachtig architectonisch gebouw, waardoor je het absoluut niet kunt missen. Daarnaast beschikt het Louvre ook over een uitgebreide kunstcollectie, met schilderijen van over de hele wereld. Wil je een bezoekje brengen aan het Louvre, let dan wel op! Er staat namelijk meestal een enorme rij voor de deur! Ga daarom vroeg in de ochtend, of laat in de middag!

Victoria and Albert museum in Londen

Ben je op zoek naar een kunstmuseum in Londen? Neem dan een kijkje bij het Victoria and Albert Museum. In dit museum vind je niet alleen kunstwerken, maar ook beeldhouwwerk en sieraden. Het is een uitgebreide collectie, waardoor er voor iedereen wat wils te zien is. Ook leuk? Museums zijn in Engeland gratis te bezoeken!

Metropolitan in New York

New York is één van de populairste steden van de wereld, en het is dus niet gek dat één van de populairste kunstmuseums hier gelegen is. Het Metropolitan richt zich voor een groot deel op moderne kunst, waardoor het museum een heel ander gevoel heeft dan bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam. Met gemiddeld 6,2 miljoen bezoekers per jaar mocht dit museum absoluut niet op ons lijstje ontbreken.