De mooiste kunstwerken in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is misschien wel het populairste museum van Nederland. En dat is niet voor niets. Het gebouw van de buitenkant ziet er al imposant uit, maar wanneer je eenmaal binnen bent word je omringd door de mooiste kunstwerken. Het museum is hartstikke groot, waardoor het voor sommige mensen lastig is om alles te bewonderen. Maar er zijn echt een paar kunstwerken die je absoluut niet mag missen! Om je een beetje voor te bereiden op je bezoek, zetten wij de mooiste schilderijen voor je op een rij.

Het zelfportret van Vincent Van Gogh

Vincent van Gogh is één van onze meest geliefde schilders. Zijn kunstwerken mogen dus absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Het zelfportret is misschien wel één van zijn beroemdste werken. Niet alleen door het gebruik van kleuren, maar ook vooral door de kennis die we hebben van Vincent’s gezondheid en levensstijl. In dit portret gebruik hij klassieke Franse technieken, maar wel met de kenmerkende kleuren die we van hem zijn gewend. Een prachtig kunstwerk die je absoluut gezien moet hebben.

De brieflezende vrouw van Vermeer

De kunstwerken van Johannes Vermeer zijn ook te bewonderen in het Rijksmuseum. Eén van de mooiste is de Brieflezende Vrouw. Dit kleine kunstwerk valt op door zijn eenvoud, en word prachtig tentoongesteld in het Rijksmuseum. Het schilderij verdient alle aandacht door het oog voor details, en de prachtige kleuren. Vergeet ook vooral niet om nog een kijkje te nemen bij Het Melkmeisje. Een ander populair meesterwerk van Johannes Vermeer die tentoon wordt gesteld in het Rijksmuseum.

De Nachtwacht van Rembrandt

We kunnen natuurlijk geen lijstje maken zonder Rembrandt van Rijn te vernoemen. Zijn kunstwerk De Nachtwacht is misschien wel één van de redenen waarom veel mensen een bezoekje brengen aan het Rijksmuseum. Het schilderij is dan ook bijzonder kostbaar en een echte blikvanger. Door de grootte van het schilderij is deze bijna onmisbaar!