De drie populairste hedendaagse kunstenaars

We kennen natuurlijk allemaal Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn. Dit zijn slechts enkele van de bekendste kunstenaars van de wereld, maar deze kunstenaars zijn helaas allemaal overleden. Gelukkig is er een nieuwe generatie kunstenaars opgestaan die minstens nét zulke goede kunst maakt. Weet jij wie de populairste hedendaagse kunstenaars zijn? Nee? Maak je geen zorgen, want in dit artikel staan ze voor je op een rij.

Andy Warhol

Eén van de populairste hedendaagse kunstenaars hoort inmiddels ook al in het rijtje met klassiekers thuis. Andy Warhol staat namelijk al jaren aan de top van de kunstwereld met zijn indrukwekkende kunstwerken. De man word ook wel gezien als het icoon van de pop-art. Met zijn kunstwerken zorgt hij voor gezelligheid en vrolijkheid in vele museums én huiskamers. Zijn werk is universeel en geschikt voor zowel jong als oud. Eén van zijn bekendste werken zijn de zeefdrukken van de Campbell soepblikken.

Banksy

Dit is misschien wel de meest unieke kunstenaar uit de gehele geschiedenis, aangezien niemand weet wie Banksy daadwerkelijk is. Banksy is een kunstenaar die zowel schildert op canvas, als op stenen en gebouwen. Regelmatig word er een Banksy kunstwerk ontdekt op een gebouw of huis. Zijn kunstwerken zijn vaak een statement op wat er gebeurt in de wereld.

Yoshitomo Nara

Yoshitomo is een hedendaagse kunstenaar uit Japan, en hij staat bekend om zijn unieke kunstwerken. Deze kunstenaar focust zich namelijk niet op één discipline, maar experimenteert met meerdere kunststromingen. Zo zijn er beroemde schilderijen van hem te vinden, maar heeft hij ook beeldhouwwerken van zijn karakters gecreërd. Zijn kunst lijkt vrij simplistisch en kinderlijk, maar laat je niet misleiden. Het is wel degelijk vakwerk, en Yoshitomo heeft bewezen dat minimalistische kunstenaar wel degelijk het publiek kunnen emotioneren.